perjantai 10. kesäkuuta 2016

Toisen työviikon aikaansaannoksia

Tällä viikolla projektina on ollut tammiviilutettu säilytyskaluste. Maanantaina valmistettiin kalusteen runko viilutetusta levystä ja sain perehdytyksen katkaisuluettelon tekoon ranskalaisittain sekä kokoamismerkintöjen piirtämiseen kappaleisiin. Täällä on tapana piirtää hyvinkin yksityiskohtaisesti kappaleisiin lyijykynällä liitosten paikat ja kasausjärjestys. Merkinnät hiotaan pois koekasauksen jälkeen ennen pintakäsittelyä.


Kaappi valmistettiin puskusaumaisin lamelloliitoksin, mutta koska sen halutaan näyttävän kokopuiselta, päädyt viilutettiin uudelleen sauman peittämiseksi ja etureunoihin liimattiin jiiriin leikatut reunalistat. Reunalistat kiinnitettiin kasattuun kaappiin kontaktiliimalla kuten päätyjen viilutkin.


Tiistaina sain tehtäväksi kaapin keskiosaan tulevan lokerikon. Lokerikko valmistettiin MDF:stä lamelloliitoksin. Tämä maalataan vielä keltaiseksi.


Keskiviikkona lähes koko päivä meni hiomiseen. Kaikki osat hiottiin ensin epäkeskohiomakoneella ja sen jälkeen vielä puupintaisten osien viimeistely käsin syyn suuntaisesti. Terävät kulmat hiotaan aina käsin hiekkapaperilla pyöreiksi, joten hinkkaamista riitti.

Torstaina oli lakkauspäivä. Lakkaus- ja maalaushommat tehdään myös pääsääntöisesti käsin. Pohjalle levitettiin suojaava pohjalakka 'fond dur' ja päälle kaksi kerrosta himmeää parkettilakkaa.

Perjantaina olikin jo lähes valmista. Vain lokerikosta puuttuu enää toinen maalikerros. Kaapin alle tehtiin massiivipuusta tukilistat ja jalat. Tukilistan päätkin piti pyöristää ja pyöristyksen kooksi annettiin R18, jonka Jean-Guillaume piirsi käsivaralta päätyihin ja antoi minulle viilan kouraan eli käsipelillä nekin. Hienot tuli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.