sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Sunnuntaipäivä puistossa

Vihdoinkin säätila alkaa kaiken sateen ja harmauden jälkeen muistuttaa normaalia kesäsäätä ja aurinkokin oli näkyvissä. Täällä ei sateista huolimatta sentään ole tulvinut kuten pohjoisempana Ranskassa - onneksi, sillä Lyonin keskusta on kahden joen Rhônen ja Saônen välissä. Kesäinen sää veti minut ja lukuisat ranskalaiset viettämään päivää Parc de la Tete d'Or -puistoon. Puisto on erittäin suosittu piknik-paikka eikä syyttä, sillä se on erittäin kaunis.

Puistossa on laaja kasvitieteellinen puutarha sekä pieni eläintarha, joka on ihan ilmainen. Lisäksi keskellä on järvi, jolle voi mennä soutelemaan tai ajelemaan polkuveneellä. Venettä en vuokrannut tällä kertaa, mutta kävin osassa kasvihuoneita ja tietenkin katsomassa eläimiä. Siellä oli sellainenkin omituinen otus kuin binturong, jollaisesta en ollut koskaan kuullutkaan. Sen verran kaukana oli kyseinen kaveri, että kännykkäkameralla napattu kuva ei ole kovin onnistunut, mutta googlettamalla löytyy oikein söpöisiä kuvia. Kaikkeen sitä näköjään voi Ranskassa törmätä. Lihansyöjäkasvien kanssa sen sijaan pääsi kunnolliselle kuvausetäisyydelle, mutta ne oli varmuuden vuoksi suljettu lasin taakse.


Binturongin lisäksi sanavarastoon iskostui viimeistään tänään 'mouvement social', sosiaalinen liikehdintä, millä nimellä täällä kauniisti mielenilmausta kutsutaan. Metrot olivat pysähdyksissä pari tuntia aamulla ja alkuillasta vastalauseena työlain uudistukselle. Onneksi muu julkinen liikenne toimi, joten ei tarvinnut kävellä kotiin, trollikalla pääsi. Ja reissulta tarttui kolmaskin erittäin hyödyllinen termi, nimittäin 'barbe à papa', joka siis ääntyy barbapapa ja tarkoittaa hattaraa. Kirjaimellisesti käännettynähän tuo olisi 'isän parta' tai 'isälle parta'.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.